Clasele pentru autoapărare au scopul de a te ajuta să eviți sau să actionezi într-un posibil atac.

Credem că ai auzit foarte des sau sperăm că ai reușit să eviți oamenii care îți vor spune că pe stradă nu există reguli. La Agon înveți cum să mitighezi un posibil act de violență care îți este adresat ție sau celor dragi ție.

Actele de violență sunt de cele mai multe ori neașteptate și conștientizarea lor este foarte importană. Pe lângă asta e nevoie și de o acțiune care poate minimiza sau evita în totalitate actul de violență.

“Violența nu va dispărea decât atunci când frica se va disipa”

Erich Fromm
Marius Mazareanu Agon baze fundamentale bjj

De cele mai multe ori fără să ne dăm seama ajungem victime la acte de violență! Un agresor poate vedea un tipar în victimele sale. Astfel, Clubul Agon are o clasă dedicată oamenilor care vor să își învingă frica de un posibil atac.

Veți lucra diverse tactici de evitare sau chiar imobilizarea atacatorului sau a atacatorilor.

Marți

Joi

Cunoaște instructorul claselor de autoapărare

Marius Măzăreanu este instructorul grupei de autoapărare, renumit pentru modul simplu de predare. În plus, sistemul combină multiple moduri de scăpare chiar si din cele mai dificile situații.

Marius este centura neagră în jiu-jitsu. Pe lângă modul meticulos de abordare în Jiu-Jitsu, Marius este foarte atent la orice scenariu de autoapărare.

De la Marius vei învăța cum să te aperi atunci când esti în picioare, dar și în momentele imprevizibile cum ar fi cele în care ești la sol, unde autoapărarea devine mult mai importantă.

Ce vei învăța?

  1. Vei învăța cum să eviți o posibilă confruntare, partea psihologică este una foarte importantă!
  2. Înveți să cunoști diferitele metode de acțiune care îți pot salva viața.
  3. Trecem prin diverse scenarii de conștientizare situațională, adică vei învăța cum să fii atent la tot ce este în jurul tău.
  4. Învățăm cum să îi protejăm pe cei dragi nouă atunci cand suntem împreună pe stradă sau în alte locuri care pot părea înfricoșătoare.
agon autoapărare

Tehnica celor 5 condiții

Starea Albă: Sunteți total inconștient de ceea ce vă înconjoară și total nepregătit chiar și pentru perspectiva unui pericol.

Starea Galbenă: Sunteți relaxat, dar vigilent. Nu vă așteptați la probleme, dar sunteți conștient de mediul în care vă aflați, astfel încât ați recunoaște o problemă dacă ar apărea.

Starea Portocalie: Sunteți conștient că pare să existe o problemă, iar corpul dumneavoastră reacționează (de exemplu: Cineva v-a ales drept victimă și știți asta).

Starea Roșie: Problema a apărut și vă confruntați cu unul sau mai mulți adversari despre care credeți în mod rezonabil că v-ar putea face rău. Ar trebui să vă puneți la adăpost și să efectuați în mod activ tacticile de apărare adecvate. Dacă sunteți deja atacat, sunteți dispus să neutralizați amenințarea.

Starea Neagră: Vă aflați într-o stare de panică oarbă, în care nu sunteți în măsură să reacționați la situație.Deoarece nu v-ați dezvoltat nici instrumentele interioare, nici abilitățile exterioare cu care să reacționați. (de ex: Se întâmplă, nu ai avut nicio conștientizare crescută că urma să se întâmple, ești nepregătit, inconștient, neantrenat și vă sub controlul și influența lor).