Bucuresti, 27 septembrie 2011

Xande Ribeiro, centura neagra nivel 3 in jiu-jitsu brazilan (BJJ), de 6 ori campion mondial de BJJ, va fi in Bucuresti intre 28 septembrie si 1 octombrie, la invitatia clubului Agon.
Recent medaliat cu bronz la ADCC Submission Wrestling World Championship, la categoria – 99 kg si la open (campionat la care a luat aurul la editiile precedente, 2009 si 2007), Xande vine la Bucuresti pentru un program de instruire in BJJ de 3 zile.
Clubul de arte martiale Agon, cu sprijinul unui prieten deosebit, Gheorghe Ignat, multiplu campion in lupte greco-roman si luptator de MMA, l-a invitat in Romania pe unul dintre cei mai titrati luptatori din lume,  campionul mondial in jiu-jitsu brazilian Alexandre  “Xande” Ribeiro.

Alexandre (Xande) Ribeiro si-a perfectionat cunostiintele de jiu-jitsu impreuna cu fratele sau Saulo Ribeiro, centura neagra nivel 4 in jiu-jitsu brazilian, de asemenea multiplu campion mondial. Acesta a fost elevul lui Royler Gracie, fiul celebrului Mare Maestru Helio Gracie, inventatorul Gracie Jiu-Jitsu. Cei doi frati, Saulo si Xande, au infiintat una dintre cele mai respectate scoli de BJJ din lume, University of Jiu-Jitsu (San Diego, California).

Xande va veni in Romania de la Campionatul de Submission Grappling ADCC (Abu Dhabi Combat Club) care anul acesta s-a tinut in Nottingham, Marea Britanie (24-25 septembrie). Acest campionat este cea mai puternica competitie din lume pentru sportivii de performanta din jiu-jitsu, wrestling, judo, sambo, shooto si arte martiale mixte (MMA).

“Se poate spune ca invatarea artelor martiale incepe la primul pas pe saltea pentru primul antrenament. Insa nu se termina niciodata. In timp, acumulam experienta, invatam procedee noi chiar stiluri noi de lupta. Pentru unii, vine un moment in care simt ca pot oferi si celorlalti din invatatura acumulata. Este totodata si o cale catre progres, o cale prin care succesul personal este confirmat si de succesul colegilor de antrenament. Atunci cand a venit acest moment am infiintat Agon. Iar prin seminariile pe care Xande ni le va tine cred ca vom invata mai multe despre esentia jiu-jits-ului brazilian si mai ales a unui mod de viata. Ii multumesc pentru ajutor marelui campion, Gheorghe Ignat, un bun prieten care ne-a ajutat ca acest lucru sa se intample” – George Stanciu, Antrenor Principal Agon.

Prin invitatia adresata lui Xande Ribeiro, clubul Agon doreste sa ofere membrilor sau precum si pasionatilor de jiu-jitsu brazilian si MMA ocazia de a intalni unul din cei mai buni invatatori. In afara de cariera de luptator, Xande impreuna cu fratele sau Saulo au fondat Universitatea de Jiu-Jitsu din San Diego, California. Acolo ei predau pe langa tehnicile de lupta care i-au facut celebri si filozofia jiu-jitsu-ului, un mod de viata in care pasiunea pentru sport se concretizeaza intr-o viata echilibrata.

Seminarul va avea loc sambata, 1 octombrie 2011, intre orele 11:00 – 13:00 in sala de antrenamente a Clubului Agon, in curtea Liceului Mircea Eliade. Vezi harta!

Partener  al evenimentului GNC

Agon este locul in care pasionatii artelor martiale pot invata jiu-jitsu brazilian, MMA, judo, box si kick box de la antrenori cu o istorie bogata in competitii castigate. Antrenamentele sunt gandite ca participantii sa poata acumula o experienta complexa prin imbinarea stilurilor de lupta si a-si perfectiona acele abilitati care sa-i conduca spre performanta.

Persoane de contact:
George Stanciu – 0724 204 245, george_stanciu01@yahoo.com
Dragos Diojdescu – 0726 777 121 – dragoshdio@gmail.com

Leave a comment