X

5 Motive pentru care Jiu-jitsu e bun pentru copii

 

 

  1. Le clădeşte încrederea şi coordonarea

 

 Toată lumea vorbeşte despre cât de bun este Jiu-Jitsu ca exerciţiu şi cât de mult îşi doreşte să fi început mai devreme.

Să îţi îndrumi copiii către Jiu-Jitsu încă din copilărie ( cei mai mulţi dintre Gracies recomandă vârsta de 6 ani), este unul dintre cele mai bune cadouri pe care poţi să I le oferi.

Dezvoltarea echilibrului şi coordonării din copilărie, nu numai că îi va ajută să crească sănătoşi, dar îi va ajuta să devină nişte indivizi atletici şi energici.

Copiii nu înţeleg beneficiile a ceea ce fac şi prin urmare este responsabilitatea părinţilor să îi menţină motivaţi şi să continue să meargă la antrenament,

 

  1. Dezvoltă încrederea şi stima de sine

 

Încrederea este una dintre cele mai importante calităţi pe care le poate avea o persoană. Artele Marţiale sunt faimoase pentru dezvoltarea acesteia. Copiii devin din ce în ce mai încrezători în tehnicile şi în performanţele lor şi acelaşi lucru se va întâmpla cu performanţele şcolare şi în relaţiile cu alţi indivizi.

 

  1. Permite socializarea şi crearea de legături

 

La ora de BJJ, copiii îşi vor face prieteni noi şi vor împărtăşi experienţe. Fie că este vorba de exersarea a diverse tehnici, un joc sau sparring, este o buna oportunitate pentru copii să înveţe să comunice cu alţi copii de vârste diferite şi cu figuri autoritare cum ar fi instructorii.

 

 

  1. Îi învaţă concentrarea şi disciplina

Copiii vor învăţa să asculte o figura autoritară şi să urmeze instrucţiunile, lucruri foarte importante pentru dezvoltarea ulterioară. Învaţă să respecte anumite reguli, cum ar fi să să un vorbească în acelaşi timp cu un instructor şi să îşi menţină gi-ul şi centura curate. Învaţă despre importanţa igienei, pentru că gi-urile trebuie să fie curate şi unghiile curăţate. Aceste obiceiuri pot fi transpuse şi în viaţa de zi cu zi, la şcoală şi în aşte împrejurări. Vor învăţa că munca şi devotamentul sunt răsplătite.

 

  1. Îi ţine ocupaţi cu ceva pozitiv

 

Încurajându-ţi copilul să fie pasionat de ceva încă de la începutul vieţii îi va proteja de influenţe nefaste mai târziu. Cu cât se antrenează mai mult BJJ şi cu cât se gândesc mai mult el asta, cu atât au mai puţin timp pentru lucruri care un le fac bine. Îşi vor face prieteni în academie, cu aceleaşi preocupări iar acest lucru îi va ajuta să rămână motivaţi şi îi va ţine departe de necazuri.

Responsabilitatea părintelui este de a face loc antrenamentelor în programul copilului, iar în momentele în care micuţul îşi pierde interesul, să îl ajută să rămână motivat. După ani de eforturi, copilul va mulţumi pentru tot ce le-a adus BJJ.

 

Sursa articolului: bjjee.com

 

 

Categories: BJJ
admin:
X

Headline

Privacy Settings