X

Cum să lupţi cu un adversar mai mare în BJJ

 

Un este ieşit din común să vezi un luptător mic luptând cu unul mult mai mare şi mai înalt în BJJ.

Royce Gracie a demonstrat la începuturile UFC-ului că jiu-jitsul brazilian este o artă creată în principal pentru practicanţii scunzi pentru a putea învinge adversari mult mai înalţi şi puternici.

Bineînţeles, este nevoie de tehnică, inspiraţie şi strategii. Câteva dintre stategii ar fi următoarele:

  1. Ia iniţiativă din poziţii joase

 

Este crucial să iei iniţiativă atunci când ai în faţa un adversary mai mare şi mai puternic. Dacă aştepţi ca el să facă prima mişcare, va fi dificil să îl opreşti din a te strivi. Faptul că iei iniţiativă te va ajuta să evaluezi şansele de victorie.

 

  1. Spatele este poziţia în care vrei să ajungi

 

Foarte mulţi luptători de BJJ scunzi au o strategie extraordinară de a lua spatele. Această poziţie este cu siguranţă cea mai sigură poziţie prin care ai putea câştiga în faţa unui adversar mare. Back mount-ul este poziţia preferată a multor campioni mondiali de BJJ. Asigură-te că-i studiezi pe cei mai buni ucigaşi de uriaşi şi învaţă cum să foloseşti poziţia.

 

  1. Învaţă de la cei mai buni

 

Aşa cum antreprenorii învaţă la început din diverse studii de caz, şi campionii mondiali învaţă să îşi aplice cele mai bune tehnici. O idée bună ar fi să urmăreşti diverse instrucţionale cu tehnici de luptă cu adversary mari

 

  1. Oboseşte-ţi adversarul

 

Cu alte cuvinte, un îl lăsa deloc să se odihnească. Trebuie să pui presiune în mod constant şi să un îi laşi timp de odihnă. Dacă rămân fără energie vor fi uşor de controlat.

 

Adu-ţi aminte că cei mari pot fi bătuţi. Dacă în timpul unui meci te simţi copleşit sau învins, nu te panica. Caută punctele lor de presiune şi încearcă să le neutralizezi. Atacă primul şi atacă ferm!

Categories: BJJ
admin:
X

Headline

Privacy Settings