X

6 sfaturi pentru bărbaţii nesiguri de cum ar trebui să se antreneze cu un coleg de sex feminin

 

 

Înainte de toate, merită amintit că Jiu-Jitsu Brazilian este încă dominat de sportivi de sex masculin. Este un sport dificil care necesită o apropiere foarte mare de partener. Dacă ajungi să te împerechezi cu un coleg de sex feminin, încercă să îţi imaginezi cât de intimidant trebuie să fi fost pentru ea să intre pe saltea.

1. Cele mai multe dintre practicante vor fi mai mici şi mai slabe decât tine

Asta nu înseamnă că nu pot fi nişte parteneri de antrenament incredibili. Ai multe de învăţat de la un partener mic. Ai oportunitatea perfectă de a lucra la tehnică. Sunt mulţi bărbaţi care evită să lucreze cu o femeie cu centură albă pentru că sunt de părere că este o pierdere de vreme. Acest mod de gândire trebuie schimbat. Poate că este şansa perfectă pentru a încerca o mişcare nouă, care nu ar avea succes cu o centură mai avansată.

2. Lasă-ţi orgoliul la uşă

Vor fi femei care te vor face să baţi. De-a lungul timpului, vei întâlni femei care te vor face înfăşura ca pe un covrig. Ele ar putea să fie mai avansate. În loc să te enervezi, gândeşte-te la oportunităţile de a progresa. Întreab-o ce greşeli faci. Îţi vei corecta jocul şi îi vei câştiga respectul în timpul procesului.

3. Înseamnă că nu poţi să îţi foloseşti forţa când lucrezi cu o femeie?

Ei bine, nu. Nu ar trebui să te bazezi pe forţă când lucrezi cu nimeni.Dacă singura ta apărare este să o arunci de pe tine atunci când îţi ia mount-ul, deja ai pierdut o oportunitate. Gândeşte-te la tehnică. Nu este o competiţie, este un antrenament.Colegii tăi nu sunt adversarii tăi, sunt cei de la care înveţi.

4. Fără comentarii sexuale

Acest lucru nu ar trebui să între în discuţie, însă merită menţionat. Multe femei s-au plâns că unii colegi au făcut comentarii nepotrivite în timpul antrenamentului. Sala de antrenament nu este un bar sau o reţea de socializare!

5. Oamenii vorbesc

Dacă o femeie a avut o experienţă negativă cu un coleg, o va avertiza pe altă femeie că individul respectiv a fost agresiv. Respectivul va avea o reputaţie proastă, drept un partener de antrenament slab sau şi mai rău, drept cineva cu un comportament neadecvat.

6. Uită-te în jurul tău

Pentru cei încă nesiguri de cum să se antreneze cu o femeie, sunt destul de multe exemple de bărbaţi şi femei care sunt parteneri incredibili. Vei vedea respect reciproc şi dragoste pentru sport. Asta trebuie să fie abordarea atunci când te antenezi cu o femeie.

După cum a spus Helio Gracie: “Jiu Jitsu pe care l-am creat dă o şansă celor slabi să le facă faţă celor mai mari şi puternici.” De fiecare dată când ne antrenăm împreună, bărbaţi şi femei, trăim aceste cuvinte.

Categories: BJJ
admin:
X

Headline

Privacy Settings