X

Bernardo Faria explică de ce este centura mov cea mai grea centură în BJJ

Bernardo Faria a fost ocupat în ultimul timp cu deschiderea unei noi academii dar a găsit puţin timp să îşi expună punctul de vedere în ceea ce priveşte centura mov. El consideră că această centură este un reper în cariera oricărui practicant de BJJ.

“Atunci când începi, ca centură albă, eşti foarte entuziasmat, munceşti mult şi de bucuri de faptul că înveţi lucruri noi….Pe urmă, obţii centura albastră şi eşti foarte bucuros, ai primit prima centură şi începi să îţi construieşti un joc…Pe urmă, primeşti centura mov. Această centură este la mijlocul drumului. Sunt albă, albastrp, mov, maro şi neagră. Mov este chiar la mijloc aşa că este cea mai puternică.”

“Atunci când primeşti cemtura mov simţi că mai ai mult până la neagră şi că este centura la care de multe ori ai impresia că un înveţi destul. Simţi că te-ai blocat din nou şi că nu mai progresezi. Asta nu este adevărat. Progresezi. Este o oglindă a călătoriei tale.”

“De multe ori vezi oameni renunţând la centura mov pentru că nu se simt motivaţi. Dacă eşti competitiv, vezi că sunt foarte mulţi participanţi la centura mov.”

 

Faria este de părere că este un moment de cumpănă. 

 

“Centura mov este centura foarte competitivă, este acel moment în care fie continui până ajungi la centura neagră, fie renunţi.”

Categories: BJJ
admin:
X

Headline

Privacy Settings