X

In atentia tuturor cluburilor interesate si a practicantilor/iubitorilor de arte martiale mixte

 

Clubul sportiv “Agon” Bucuresti are onoarea de a aduce la cunostinta tuturor practicantilor si publicului larg urmatoarele:

Curtea de Apel Bucuresti a obligat Ministerul Tineretului si Sportului, in dosarul nr. 5117/2/2016, prin Hotararea nr. 1907/23.05.2017, sa emita ordinul de recunoastere oficiala a ramurii de sport arte martiale mixte, conform art. 27 alin. (5) din HG nr. 884/2001.

Reamintim ca dosarul amintit a fost initiat de clubul nostru ca urmare a refuzului Ministerului Tineretului si Sportului de a emite acest ordin de recunoastere. Refuzul a survenit dupa ce Comisia de resort daduse deja un raport favorabil recunoasterii practicarii artelor martiale mixte/MMA in Romania.

Ar fi de asemeni de notat faptul ca CS Agon a incercat in permanenta dezamorsarea situatiei conflictuale si solutionarea amiabila a acestei stari de fapt, insa orice tentativa de colaborare s-a lovit de refuzul obstinat al factorilor de decizie din cadrul MTS.

Solutia Curtii de Apel Bucuresti vine astfel ca o incununare a eforturilor noastre realizate vreme de 4 ani de zile, perioada in care am indeplinit toate conditiile legale si organizatorice necesare obtinerii acestei recunoasteri.

Clubul nostru a fost asistat si reprezentat in privinta tuturor demersurilor legale de domnul avocat Mihai Stoenciu, membru al Baroului Bucuresti.

Totodata, prin Hotararea nr. 1907/23.05.2017, Ministerul Tineretului si Sportului a fost obligat sa plateasca clubului Agon daune morale pentru prejudiciul produs ca urmare a intarzierii nejustificate, si ulterior a refuzului de a emite Ordinul de recunoastere a practicarii ramurii de sport arte martiale mixte/MMA. Hotararea este executorie.

Consideram ca acesta reprezinta un moment de cotitura nu doar in evolutia Agon, dar si a tuturor celorlalte cluburi care au artele martiale mixte/MMA ca si obiect de activitate. S-a reusit un prim pas esential in directia reglementarii si regularizarii practicarii acestei ramuri de sport care se bucura de o popularitate crescanda in tara noastra. Nutrim speranta ca, impreuna, vom reusi sa dezvoltam artele martiale mixte/MMA si sa asiguram practicarea lor intr-un cadru deplin legal si mai ales intru totul sigur pentru sportivi.

Ne exprimam increderea in capacitatea tuturor factorilor implicati in fenomen de a colabora pentru interesul comun general, anume reglementarea si dezvoltarea ramurii de sport arte martiale mixte/MMA.

Club Sportiv “Agon” Bucuresti

Prin Presedinte George Stanciu

Categories: Uncategorized
admin:
X

Headline

Privacy Settings