X

9  lucruri pe care le-am aflat în urma Bellator MMA NYC/180

 

Sursa foto: bloodyelbow.com

Weekend-ul trecut am avut parte de o  noapte istorică în New York, unde a avut loc primul eveniment Bellator MMA la Madison Square Garden.

La eveniment au luat parte atleţi cunoscuţi iar locaţia a contribuit la crearea unei atmosfere incendiare.

În urma evenimentului, putem trage câteva concluzii, dintre care merită punctate următoarele 9:

 

1. Sonnen s-a întors pe calea victoriei

I-au luat 4 ani, însă The Bad Guy a terminat meciul victorios. Meciul dintre Chael Sonnen y Wanderlei Silva un a fost unul clasic, însă ambii au dat total pentru victorie şi lupta a avut câteva momente bune.

Silva a avut momente bune, însă Sonnen a reuşit să ducă lupta la decizia judecătorilor, care nu l-au dezamăgit. A obţinut decizia 30-26, 30-27, 30-2

2. Matt Mitrione l-a învins pe Fedor Emelianenkocu un dublu knockdown.

Cu toate că mulţi se aşteptau ca lupta să nu dureze 3 reprize, foarte puţini s-au gândit că se va termina aşa.

În noaptea în care s-au întâmplatde tóate, am avut parte şi de un dublu knockdown, în care Fedor şi Mitrione s-au lovit în acelaşi timp cu dreapta. Mitrione a fost mai norocos şi a a rămas conştient, iar după câteva lovituri, a finalizat lupta cu un croşeu de dreapta care i-a stins lumina rusului.

 

3. Brent Primus câştigă titlul la categoría uşoară Bellator, ajungând subiectul unei controverse

Evenimentele se termină foarte rar fără vreo controversă şi am avut parte de acest lucru în meciul Brent Primus şi Michael Chandler.

Strategia lui Primus a fost clară încă din primul momento – să îi atace picioarele campionului şi să trimită lowkicks puternice. Glezna lui Chandler s-a umflat foarte tare şi deşi insista că poate să continue, medicul a decis că lupta trebuie oprită. Brent Primus a fost declarat campion, prin vătămarea adversarului însă Chandler era în picioare, cerând revanşa, câteva secunde după ce lui Primus i-a fost acordată centura.

 

4. Zach Freeman îl frustrează pe Aaron Pico la debut

 

Freeman a intrat în cuşcă fiind underdog şi a întâmpinat dificultăţi de la început. Din nefericire pentru Pico, el singur s-a expus la un contraatac şi a încasat o lovitură de dreapta. În 24 de secunde Freeman a reuşit să îl ştranguleze pe Pico lăsând spectatorii cu gura căscată.

 

5. James Gallagher a emoţionat spectatorii

Irlandezul a avut parte de o noapte extraordinară, după ce a reuşit să îl finalizeze pe Chinzo Machida în prima repriză. A sărbătorit în cuşcă, în timp ce spectatorii îl aplaudau în picioare.

 

6.Heather Hardy este o luptătoare de luat în considerare

Fosta campioană de box, Heather Hardy, a debutat în cuşca Bellator şi a reuşit să caştige meciul printr-o rafală de lovitori violente.

 

7.Ryan Bader devine campion al categoriei semigrea

Ryan Bader a debutat în Bellator, l-a învins pe Phil Davis şi a devenit campion. Lupta a durat 5 reprize iar decizia a fost Split, în favoarea lui Davis. Este necesar un acord între televiziunea din Irlanda şi cea din UK

Noaptea Bellator a fost plină de acţiune însă din păcate, fanii din UK un au putut vedea preliminariile şi au trebuit să plătească £14.99 pentru a vedea cele 5 lupte de pe main card.

 

9. A fost o noapte cu ecou pentru MMA

UFC este líder al evenimentelor de MMA şi este destul de greu ca o altă promoţie să ăi poate face concurenţă. Bellator a demonstrat weekendul trecut că are suficientă forţă pentru a se impune pe piaţă. Calitatea meciurilor creşte de la un eveniment la altul, precum şi numărul fanilor.

Categories: MMA
admin:
X

Headline

Privacy Settings