X

Antrenament pentru box thailandez

Antrenamentul pentru boxul thailandez necesită disciplină pentru a vă antrena regulat utilizând un regim intensiv pentru dezvoltarea abilităţilor şi a anduranţei. Un boxer trebuie să aibă echilibru, coordonare, putere, sincronizare, viteză, rezistenţă şi acurateţe la lovire. Să menţină o stare de promptitudine constantă pe perioada sesiunilor de antrenament pentru a se pregăti pentru starea de alertă necesară în timpul meciului.

 

Intervalul de timp

Începătorii practicanţi de box thailandez au nevoie de aproximativ şase până la opt săptămâni pentru a ajunge la anduranţa necesară pentru a participa la un meci, conform tehnicii de luptă Muay Thai. O sesiune de antrenament pentru începători nu trebuie să dureze mai mult de două ore pentru a evita durerile musculare în exces sau accidentările.

 

Încălzirea

Alergaţi sau săriţi timp de cel puţin 15 minute pentru a vă pregăti corpul pentru exerciţiile viguroase din antrenamentul pentru box thailandez, conform Horizon Muay Thai. Alergarea şi săriturile vă ajută la întărirea picioarelor şi la căpătarea rezistenţei.

 

Boxul cu umbra în faţa unei oglinzi vă ajută să observaţi şi să încetiniţi mişcările corpului pentru a corecta orice greşeală sau pentru a vă dezvolta o bună conştientizare a spaţiului. Utilizaţi mişcări cât mai ample în timp ce boxaţi cu umbra în loc de lovituri. Puteţi utiliza boxul cu umbra şi ca încălzire şi ca exerciţiu de relaxare.

 

Dobândirea forţei

 

Horizon Muay Thai recomandă efectuarea unui număr mare de repetări cu greutăţi uşoare pentru a dobândi forţă şi pentru a vă îmbunătăţi raza de mişcare. Lovirea sacilor poate ajuta la creşterea rezistenţei din braţe şi picioare în timp ce vă tonifiaţi braţele şi picioarele pentru rigorile boxului thailandez. Antrenamentul la sac ajută de asemenea la îmbunătăţirea coordonării braţ-ochi atunci când loviţi, dobândind forţa necesară pentru a avea o gardă puternică în timpul unui meci.

 

Sparring uşor

Sparring-ul cu partenerul este esenţial pentru a vă îmbunătăţi abilităţile pentru boxul thailandez. Tehnicile pentru boxul thailandez diferă de tehnicile pentru boxul Western deoarece boxerii thailandezi nu sunt limitaţi la lovituri, pot de asemenea să atace un oponent utilizând lovituri, coate, genunchi şi tehnici de grappling.  Puteţi învăţa cum să utilizaţi mai bine tehnicile de box thailandez pe măsură ce vă descoperiţi stilul de luptă prin sparring. Horizon Muay Thai recomandă încercarea fiecărei tehnici din repertoriu pentru a învăţa ce vi se potriveşte mai bine. Temperaţi-vă şi faceţi un contact uşor atunci când faceţi sparring.

 

Palmare

Palmarea  este o metodă de sparring ce implică lovirea unor perne aplicate pe corpul partenerului, ca şi când aţi lovi un oponent în timpul unui meci. Trebuie să loviţi pernele cu toată forţa pentru a dobândi coordonare, stabilitate şi vigilenţă.

 

Metoda prinderii este o metodă de sparring ce implică tehnici de grappling precum blocarea braţelor partenerului sau a gâtului acestuia. Lovirea partenerului cu genunchii dintr-o poziţie de prindere este o tehnică esenţială în boxul thailandez, conform Horizon Muay Thai.

Categories: Articole
admin:
X

Headline

Privacy Settings