X

Care sunt beneficiile Jiu-Jitsu-ului Brazilian?

Jiu Jitu Brazilian (BJJ): Beneficii

Jiu-Jitsu reprezintă arte marţiale din Japonia, ce se bazează pe o tehnică numită grappling. Practicanţii se folosesc de aruncări şi blocări pentru a se apăra pe stradă sau pentru a învinge un adversar în competiţie. Studierea tehnicii jiu-jitsu aduce studenţilor beneficii fizice şi psihice. Unele din aceste beneficii sunt obişnuite în toate artele marţiale, în timp ce altele sunt specifice antrenamentului în ‚jits’.

 

Condiţionarea fizică

Antrenamentul jiu-jitsu este mai riguros decât orice alte arte marţiale, datorită naturii intense a metodei grappling. O sesiune obişnuită include antrenament cardiovascular, stretching, tehnici de respiraţie şi un antrenament de rezistenţă; cel din urmă este derivat din antrenamentul cu un oponent aproximativ de aceeaşi statură. Aceste sesiuni vă ajută la dobândirea puterii şi anduranţei, îmbunătăţind şi flexibilitatea.

 

Deprinderi pentru cădere

Practicanţii de jiu-jitsu aruncă, cuprind şi se împiedică unul pe altul de foarte multe ori în timpul fiecărui curs. Pentru a rezista pe parcursul antrenamentului fără a se răni, practicanţii învaţă cum să cadă fără a se răni. Acest antrenament se transferă cu uşurinţă în afara dojo-ului. ‚Sunt slabe şansele să trebuiască să utilizaţi tehnici de apărare împotriva unui răufăcător, dar există şansa să cădeţi cel puţin o dată pe an’, scria instructorul de are marţiale Jason Brick în ediţia din februarie 2011 din ‚Black Belt Magazine’.

 

Autoapărarea

Tehnicile de luptă formează baza pentru toate antrenamentele de jiu-jitsu. Ceea ce învăţaţi în cadrul acestor arte marţiale se aplică dacă sunteţi vreodată atacat. Practicanţii experimentaţi de jiu-jitsu sunt capabili să se apere singuri – lucru care le place – de agresori periculoşi. Dobândirea acestor deprinderi necesită ani întregi de practică dar este unul din beneficiile care atrage cel mai mult oamenii la artele marţiale.

 

Răbdare şi disciplină

Un practicant nerăbdător de jiu-jitsu este unul fără succes. Acest lucru se întâmplă deoarece coordonarea şi ritmul sunt vitale fizicii din spatele tehnicii jiu-jitsu. Efectuarea unui blocaj sau aruncare la momentul potrivit se va face fără efort; forţarea la momentul greşit devine aproape imposibilă. Practica în acest context aduce răbdare şi autodisciplină şi ajută la reducerea stresului.

 

Distracţie

O şedinţă tipică de jiu-jitsu include antrenamentul până la extenuare, devenind frustrant complexul de tehnici şi acumularea unui complex de lovituri şi vânătăi. Dar în ciuda acestui lucru – sau poate chiar din cauza asta – jiu jitsu este distractiv. ‚Practicarea lucrurilor care vă fac plăcere vă pot mări durata vieţii şi o poate face mai frumoasă’ spune Dr. Mehmet Oz în cartea sa, ‚You: The Owner’s Manual.’

Categories: Jiu Jitsu
admin:
X

Headline

Privacy Settings