X

Carlos Gracie Jr.

Carlos Gracie Junior s-a nascut in Rio de Janeiro, Brazilia, pe data de 17 ianuarie 1956. Este fiul fondatorului Gracie Jiu-Jitsu, Carlos Gracie, insa a fost crescut de catre unchiul sau Helio, la academia acestuia incepandu-si antrenamentele, inca de la o varsta frageda.

Carlos Gracie Jr., cunoscut si drept Carlinhos Gracie, este unul dintre cei mai buni antrenori de Jiu-Jitsu din lume, responsabil de pregarirea a sute de campioni mondiali. Acesta este si presedintele celei mai prestigioase organizatii BJJ, Confederação de  Brazilian Jiu-Jitsu (CBJJ) cunoscuta ca si  Federatia Internationala de Jiu-Jitsu Brazilian.

Desi Carlos Gracie Jr. s-a antrenat la academia unchiului sau, acesta a urmat viziunea fratelui sau Rolls cu privire la jiu-jitsu si cross training, acesta antrenandu-se in Sambo si Wrestling, si chiar concurand in aceste sporturi. Dupa ce fratele sau Rolls a plecat sa lucreze impreuna cu Carlson , Carlinhos impreuna cu varul sau Rickson Gracie au ramas principalii antrenori de la Gracie Academy. Dupa doi ani de antrenamente, acesta a renuntat fiind admis la o universitate din Rio de Janeiro sa studieze nutritia.

Intre timp Rolls si-a deschis propria academie si i-a cerut ajutorul fratelui sau Carlinhos. Acesta accepta si ocupa postul de antrenor asistent. Dupa moartea lui Rolls, elevii lui Carlinhos i-au cerut acestuia sa fie antrenorul principal, acesta accepta si ramane la academia Copacabana pentru trei ani.

Dupa 3 ani acesta se decide sa-si deschida propria academie in Barra da Tijuca, o suburbie mica din Rio de Janeiro, foarte aproape de mare, insa cam izolata de restul orasului. Desi academia Gracie-Barra parea o idee proasta, dupa un an si ceva numarul studentilor a crescut de la 20 la 200, majoritatea fiind surferi si/sau oameni puternici din zona, care erau in cautare de ceva provocator.

Cu timpul au fost deschise, din ce in ce, mai multe academi in Rio, astfel Carlinhos a vazut necesara crearea unei federatii credibile de jiu jitsu, astfel a creat CBJJ – “Confederação de Brazilian Jiu Jitsu“. Desi multi au fost impotriva acesteia, a reusit sa devina cea mai prestigioasa si bine organizata federatie de jiu jitsu, iar titlurile acordate de aceasta sunt considerate cele mai importante din cadrul comunitatii jiu jitsu.

Carlos Gracie Junior va fi mereu recunoscut ca un adevarat ambassador al spotului/artei martiale a Jiu-Jitsu-lui Brazilian, si ca o recunoastere a statutului acestuia, in 2008 a primit centura de Coral, una dintre cele mai mari decoratii existente in lumea Jiu-Jitsu-lui.

Categories: Gracie Jiu Jitsu
admin:
X

Headline

Privacy Settings