Yoga, lupta pentru echilibru

 

Yoga, pentru multi, este mai mult decat traditie, este un stil de viata. Unii considera yoga o cale spirituala, altii sport sau fitness, altii o identifica, mai mult sau mai putin ca pe o religie. Yoga este cee ce vreti voi sa fie, atata timp cat aduce un plus benefic in viata voastra.

In aceasta idee am decis ca este potrivit sa completam domeniul nostru de activitate cu ceva mai mult decat exotic, cu una dintre cele mai apreciate activitati de fitness, YOGA.

De ce yoga?

B.K.S.Iyengar: “Yoga este ca muzica: ritmul corpului, melodia minţii şi armonia sufletului creează simfonia vieţii.”

  1. Te ajuta sa ramai prezent

Multora dintre noi ne zboara gandurile fie in trecut, fie in viitor (ne facem griji, regretam anumite experiente din trecut, avem stari de anxietate cand ne gandim la viitor). Practicand yoga atentia ta usor-usor va fi orientata catre corpul tau, vei incepe sa observi ce se intampla cu adevarat in corpul tau si vei ramane prezent. Fericirea este aici si acum.

  1. Reduce stresul

Exercitiile de respiratie (pranayama), cat si posturile (asane) te vor ajuta sa te relaxezi.

  1. Imbunatateste calitatea somnului

Yoga este practica perfecta pentru persoanele ce sufera de insomnii. Atunci cand suntem mai putin stresati ne odihnim mult mai bine.

  1. Mai multa flexbilitate

Multe persoane afrima ca: “nu sunt suficient de flexibili pentru a practica yoga”. Adevarul este ca nici nu este necesar sa fii deoarce prin practica vei observa schimbarile din corpul tau.

  1. Mai multa incredere in tine

Oamenii plini de incredere sunt de-a dreptul minunati. Yoga este practica ce uneste trupul, mintea si sufletul. Atunci cand exista o armonie intre toate aceste trei componente se reflecta o stare de bine in toate actiunile tale.

 

Despre intructor

Mihaela Dragan, instructorul nostru de Yoga de asteapta in fiecare sambata de la ora 10:00 la Clubul Sportiv AGON, aflat în sectorul 6, pe Calea Crangasi nr. 87, et. 4, în incinta Complexului Comercial ITAOUI Center.

 

 

 

 

Va lasam sa faceti cunostinta cu Mihaela!

 

Buna, numele este Mihaela.

Sunt din Chisinau, insa de vreo 6 ani Romania a devenit casa mea.

Am terminat masterul Managementul Resurselor Umane, pentru o perioada am lucrat in HR ca si Recruiter. La sfarsit de an am decis sa-mi dau demisia si sa fac ceva pentru sufletul meu. Yoga a aparut in viata mea acum 4 ani, mereu mi-am dorit sa aflu mai multe despre acesta practica, o parte din mine imi tot spunea sa descopar mai multe despre acest domeniu, insa niciodata “nu aveam suficient timp”. Astfel, la inceput de an (2018) am plecat in Bali pentru cursul de Yoga Instructor (200h). Bali – a fost una printre cele mai minunate experiente din viata mea, un loc de vis din multe puncte de vedere. Daca as putea sa descriu printr-un cuvant, ar fi: paradis.

 

Mihaela Dragan (25 ani) pasionata de yoga, stil de viata sanatos, oameni, natura si cred in echilibru.  De asemenea, imi plac provocarile si ma implic in diverse activitati pentru a iesi din zona comfort. Pentru mine yoga este un fel de terapie pentru trup si suflet. Beneficiile pe care le aduce yoga probabil le stiti deja, insa le vei simti doar prin practica regulata.

In cazul meu, prin yoga am ajuns sa inteleg ce inseamna cu adevarat un stil de viata echilibrat (si nu ma refer doar la un regim alimentar). Altfel spus, am invatat sa-mi cunosc corpul.

Te astept cu mare drag la o ora de yoga! Promit sa vin cu multa energie pozitiva si bomboane Bucuria (echilibru) :)).