X

Rolls Gracie

S-a nascut pe data de 28 martie 1951, si a murit la varsta de 31 de ani, in iunie 1982. A fost fiul fondatorului jiu-jitsu-lui brazilian, Carlos Gracie, insa a fost crescut de catre unchiul sau, Helio Gracie. Rolls si-a inceput cariera de luptator jiu-jitsu de la o varsta frageda si a castigat toate trofeele posibile existente in jiu-jitsu-ul brazilian in acea perioada.

A fost primul din familia sa care a cautat in mod activ competitii in Freestyle, lupte greco-romane, sambo, wrestling si judo. In 1978, Gracie l-a cunoscut pe Bob Anderson multiplu campion la wrestling, intre acestia creandu-se o mare prietenie.

Tot in 1979, a concurat la o competitie pan-americana de sambo, unde a castigat 2 medalii de aur, una la categoria sa si alta la absolut. Apoi a luptat in San Diego la o competitie pan-americana freestyle, unde de asemenea a luat aur. Dupa aceste victorii a fost invitat sa se mute in America sa predea tehnicile sale magice de grappling, LAPD-ului. Insa a refuzat datorita dezaprobarii unchiului sau Helio cu privire la mutarea in SUA.

Dupa aceea a incercat sa creeze o echipa de wrestling brazilian pentru a concura la olimpiada de al Moscova, insa a esuat datorita lipsei de organizare si a dificultatilor birocratice. A reusit totusi sa creeze o echipa Gracie, cu aceasta reusind sa castige medalia de bronz, la o competitie pan-americana din 1980.

Viziunea sa globala cu privire la BJJ s-a lovit de mai multe ori cu viziunea traditionalista a lui Helio. Acesta ajunge sa paraseasca sala unchiului sau, si pleaca la fratele sau mai mare Carlson Gracie.

Dupa cativa ani petrecuti alaturi de Carlson, a simtit nevoia unei extinderi, si cu aprobarea acestuia, si-a deschis propria academie, unde a fost asistat de fratele sau mai mic Carlinhos Gracie.

Rolls Gracie a murit in urma unui accident cu planorul, la varsta de 31 de ani, lasand in urma doi copii si o sotie iubitoare. A promovat doar 6 barbati la centura neagra inainte sa moara. Cei doi fii ai sai, Rolles si Igor sunt centuri negre in jiu-jitsu si competitori activi.

Categories: Gracie Jiu Jitsu
admin:
X

Headline

Privacy Settings