Desi inca este considerat unu practicant de top de jiu-jitsu, lucru demonstrat prin numeroasele competitii castigate, Roger Gracie a trecut incet la artele martiale mixte. Riscand sa ajunga la epuizare, a ales, declarand ca acum este complet devotat artelor martiale mixte.

 

Gracie spune ca luptele au fost destinul sau, lucru demonstrat inca de acum multi ani, cand avea centura albastra la jiu-jitsu. El considera ca progresul sau si-a urmat calea naturala, prin obtinerea centurii negre la jiu-jitsu si apoi trecerea la MMA. Insa progresul lui Gracie a fost mult mai lent, fata de cum le-ar fi placut multora sa fie. Acesta l-a invins pe Ron Waterman printr-un arm bar in decembrie 2006, victorie urmata de o pauza lunga pana in 2008, si apoi inca o pauza de doi ani. Gracie atribuie aceste pauze pe seama accidentarilor si esecurilor in negocieri, considerand ca “totul se intampla la momentul potrivit”

 

Roger Gracie va lupta pe 10 septembrie impotriva lui Muhammed “King Mo” Lawal la evenimentul Strikeforce. Acesta spune ca Lawal este unul dintre luptatorii cu care se simte destul de pregatit sa lupte. Antrenamentele principale le face in Londra, ocazional se antreneaza cu Georges St-Pierre, si mai recent are antrenamente de Muay Thai cu Firas Zahabi, astfel Gracie se simte in masura sa-I faca fata lui Lawal.

Sursa: mmafighting.com

Leave a comment