KICKBOXING

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Antrenamente Kickboxing

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Kickboxing-Bogdan Stanciu-AgonAntrenamentele de Kickboxing și Muay Thai vor fi sustinute de către Bogdan Stanciu, sportiv cu  experiență și un palmares impresionant.

3 x Campion Național (1 x Muay Thai, 1 x Low Kick, 1 x Full contact)

1 x Campion European (Letonia)

1 x vice Campion European (Lituania)

25 x K1

5 X MMA

[/vc_column_text][vc_column_text]

Program Kickboxing

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][tt_timetable event=”kickboxing” box_bg_color=”#00a27c” box_hover_bg_color=”#1f736a” box_txt_color=”#ffffff” box_hover_txt_color=”#ffffff” box_hours_txt_color=”#ffffff” box_hours_hover_txt_color=”#ffffff” filter_color=”#00a27c” row1_color=”#f0f0f0″][vc_column_text]← Back to timetable

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][dt_fancy_separator][vc_column_text]

Despre Kickboxing

kickboxing

Este un sport de luptă care se desfășoară în picioare şi nu permite continuarea luptei odată ce unul dintre combatanți a ajuns la sol.

Sunt permise tehnicile de lovire cu brațele, dar fără clinch-uri prelungite sau grappling precum în boxul tailandez. Loviturile de picior sunt foarte importante în acest sport, acestea fiind bine punctate în competiții, însă și aici există restricții în funcție de probele de competiție.

În cea mai mare parte a kickboxing-ului, centurile colorate nu au nicio importanță, contând doar ceea ce poate face sportivul folosindu-se de ceea ce cunoaște. La inițierea în kickboxing se pune accent pe autoapărare, trecând gradat spre lupta de ring specifică.

Din păcate, kickbox-ul este de multe ori confundat cu K1, K1-ul fiind defapt numele unei promotii.

Istoria Kickboxing-ului

kickboxingKickbox-ul își are originea undeva pe la începutul anilor șaizeci în Japonia și este o ramură a kickbox-ului low-kick. Noguchi Osamu este considerat părintele kickboxingului japonez. El a fost unul dintre promotorii de lupte proeminenți în Japonia.

În ianuarie 1966, Noguchi a format JKBA (Japan Kick-boxing Association). În ianuarie 1967, Noguchi și reprezentanții din Coreea de Sud, Filipine și Tailanda au constituit Orient Kickboxing Association. Kickbox-ul Japonez a devenit un stil de luptă popular după 1966.

Întrucât provine din Asia, sportul are la bază evoluția unor procedee împrumutate din karate și, în special, karate kyokushin. În regulile de kickbox low-kick, pe lângă arsenalul de full-contact, sunt permise lovituri cu tibia pe coapsă, atât pe exterior, cât și pe interior.

Kickboxingul este o combinație de arte marțiale cu tehnici preluate din Muay Thai, Karate și Soringi Kempo. Sunt utilizate aceleași tactici ca în Muay Thai, dar și lovituri de „ciocan” cu antebrațul. O a doua variantă a acestui stil provine din America de Nord a anilor 1970 și este o variantă a kickboxing-ului high-kick sau full-contact, permițând lovituri de picior numai peste nivelul centurii. A provenit din artele marțiale (predominant karate și taekwondo) modificate de practicanți din Europa și America. A fost numit inițial full-contact karate, apoi kick-box high-kick sau „ full-contact”, pe scurt.

La începutul anilor șaptezeci, odată cu apariția filmelor ce-l aveau pe Bruce Lee ca protagonist, lumea artelor marțiale americane a fost zguduită de cererea pentru acest sport, făcută de noile generații de tineri practicanți. Luptătorii au început să caute un format competițional unde să își poată folosi abilitățile. Evoluția echipamentului de protecție specializat a dus la apariția acestui nou sport, care a devenit cunoscut sub numele de “kick-boxing”. Între 1970 și 1973, a apărut o serie de promovări ale Kickboxing-ului în SUA.

Primul turneu nu a avut divizii de greutate și toți competitorii luptau până când rămânea unul singur. Benny Urquidez, un competitor foarte tânăr a ajuns la finalul acestui prim turneu. Cântărind numai 63 de kilograme, Urquidez a câștigat turneul reușind să îl țină la podea pentru mai mult de 10 secunde pe oponentul său, Dana Goodson, în greutate de 89 de kilograme. Aceste turnee timpurii au produs primele staruri în kickboxing, printre care și Dominique Valera în Europa sau Joe Lewis, Bill Wallace, Benny Urquidez și Jeff Smith în SUA.

La nivel mondial, în acea perioadă regulile nu erau clare, nu exista infrastructură, iar în formele de luptă erau încă incluse elemente periculoase. Diverse grupări au apărut în încercarea de a uni toate aceste discipline marțiale orientale sub un singur set de reguli.

Separarea sportului față de karate full-contact american a apărut odată cu formarea  în 1974 a Professional Karate Association (PKA), în 1975 a World All-Styles Karate Organizations (WAKO) și în 1976 a World Kick-boxing Association (WKA).

Ulterior, la sfârșitul anilor optzeci și începutul anilor nouăzeci, au apărut mai multe organizații concurente. Kick-boxingul a atins noi culmi odată cu apariția marilor evenimente din seria K-1 (lupte sub reguli de Muay Thai modificate), promovate de maestrul Ishii. În prezent, seria K-1 este evenimentul de cel mai mare succes și cea mai bine plătită competiție de profesioniști din lume în materie de Kick-box/Thai-box. Alte competiții de lupte fără reguli sau cu minimum de reguli sunt și UFC, Pancratiu, It’s Showtime, Lumpinee Boxing Stadium.

Kickboxing-ul in Romania

Nume celebre de luptători români sunt: Ciprian Sora, Benjamin Adegbuyi, Mihai Barbu, Raul Cătinaş, Sebastian Ciobanu, Daniel Ghiţă,  Ionuţ Iftimoaie, Alexandru Lungu, Cristian Milea, Cătălin Zmărăndescu, Cătălin Moroşanu,  Bogdan Stanciu, Costel Paşniciuc, Corneliu Rus, Andrei Stoica, Bogdan Stoica, mulți dintre aceștia bucurându-ne cu titluri de campioni aduse de peste hotare.

 

Articole Kickboxing

[/vc_column_text][dt_blog_posts_small columns=”3″][/vc_column][/vc_row]