Clubul Agon are doua grupe de Karate. Prima grupă este coordonată de Dragoș Vărzaru, iar a doua grupă de Georgiana Cristian, antrenori cu multă experiență de predare.
De la mic la mare, de la începători la avansați, de la avansați la competitori, de la competitori la campioni. Tuturor acordăm atenție și implicare în construirea și dezvoltarea unor caractere puternice.
Împreună cu antrenorii noștri, copii se vor dezvolta în armonie. Sportul îi va ajuta să își atingă potențialul.
Agon este locul ideal, clubul nostru este foarte atent la dezvoltarea tuturor celor care ne trec pragul, iar atenția noastră este distribuită în a construi un mediu prietenos si relaxant pentru colegii noștri.
Scurt Istoric
Karate-ul este o artă marțială japoneză al cărei scop este dezvoltarea mișcării corpului defensiv și contra atac. Temele principale din karate tradițional sunt lupta și autoapărarea, iar aspectele sale mentale și morale vizează îmbunătățirea generală a individului. Acest lucru este facilitat atât de disciplină cât și de efortul persistent necesar în antrenament. Dacă ar trebui sa descriem “Karate” într-o singură propoziție, cea mai potrivită ar fi, fără îndoială: “Tu nu ataca primul în karate.” Aceste cuvinte au fost spuse de Gichin Funakoshi (1868-1957), care a adus Karate în Japonia în 1922 din Okinawa, și cel care a fost acceptat ca parintele Karatelor moderne.
De unde provine cuvântul?
Cuvântul Karate este o combinație a două caractere “kanji” (caractere chinezești): Kara, care înseamnă gol, și te, care înseamnă mână; astfel Karate înseamnă “mâna goala”. Adăugând sufixul “-crezi” (pronunțat “Daw”), care înseamnă “drum/cale”, Karate-do implică karate ca un mod total de viață, care merge mult dincolo de aplicațiile de autoapărare. În Karate-Do- ul tradițional, unul ar trebui să concureze și să depună eforturi pentru a excela împotriva celuilalt.