[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Coordonator Karate

[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]Coordanatorul grupei de KARATE este Cosmin Ionita Nicolae

Component al lotului national, multiplu medaliat la competitii nationale si internationale de karate din anul 2000 si pana in prezent.

-Campion National de 15 ori

-Campion European de 7 ori

-Campion Mondial de 3 ori

Posesor al distinctiilor de “Maestru” si ”Maestru emerit” al sportului.

Absolvent al Scolii Nationale de Antrenori.

In data de 16 ianuarie 2012, in semn de inalta apreciere a rezultatelor deosebite, prin daruirea si spiritul fair-play a fost decorat de Presedintele Romaniei domnul Traian Basescu, cu ordinul ”Meritul Sportiv” clasa 1.

Antrenamentele au loc in zilele de luni, miercuri si vineri de la ora 17:00 la sala de sort a Clubului Sportiv AGON, din  Calea Crangasi nr. 87, etajul 4.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][tt_timetable event=”karate” box_bg_color=”#00a27c” box_hover_bg_color=”#1f736a” box_txt_color=”#ffffff” box_hover_txt_color=”#ffffff” box_hours_txt_color=”#ffffff” box_hours_hover_txt_color=”#ffffff” filter_color=”#00a27c” row1_color=”#f0f0f0″][ultimate_spacer height=”20″][dt_fancy_separator][ultimate_spacer height=”20″][vc_column_text]

Istoric Karate

karate agonOriginile Karate-ului se pierd in negurile timpului undeva prin Egiptul antic unde s-au descoperit imortalizate in frescele din morminte primele tehnici de lupta ce presupun folosirea bratelor si a picioarelor. Primele atestari cu amanunte le avem de la greci.

Pankration-ul grecesc era o forma foarte avansata de Arta Martiala cu tot arsenalul corespunzator: lovituri de brat si picior, proiectii, lupta la sol si procedee “neortodoxe” cum ar fi smulgerea ungiilor, muscaturi s.m.d. Interesant este ca in Olimpiadele antice, unde aceste lupte erau foarte populare se folosea un regulament foarte permisiv, nu de putine ori invinsul era mort sau oricum, grav ranit.

Karate-ul este o artă marțială japoneză al cărui scop este  dezvoltarea mișcării corpului defensiv și contra atac. Temele principale din karate tradițional sunt lupta și autoapărarea, iar aspectele sale mentale și morale vizează îmbunătățirea generală a individului. Acest lucru este facilitat atât de disciplină cât și de efortul persistent necesar în antrenament. Dacă ar trebui sa descriem “Karate” într-o singură propoziție, cea mai potrivită ar fi, fără îndoială: “Tu nu ataca primul în karate.” Aceste cuvinte au fost spuse de Gichin Funakoshi (1868-1957), care a adus Karate în Japonia în 1922 din Okinawa, și cel care a fost acceptat ca parintele Karatelor moderne.

Cuvântul Karate este o combinație a două caractere “kanji” (caractere chinezești): Kara, care înseamnă gol, și te, care înseamnă mână; astfel Karate înseamnă “mâna goala”. Adăugând sufixul “-crezi” (pronunțat “Daw”), care înseamnă “drum/cale”, Karate-do implică karate ca un mod total de viață, care merge mult dincolo de aplicațiile de autoapărare. În Karate-Do- ul tradițional, unul ar trebui să concureze și să depună eforturi pentru a excela împotriva celuilalt.

Astăzi, există patru stiluri principale de Karate din Japonia: Shotokan, Goju-Ryu, Shito-ryu și Wado-ryu. Shotokan, deși nu a fost niciodată descris ca un stil al lui Gichin Funakoshi, acesta a fost considerat de drept fondator. De fapt, Shotokan a fost numele dojo-ului, ales după pseudonimul folosit de Funakoshi când își semna poeziile în tinerețe. Shotokan Karate este caracterizat prin tehnici liniare puternice și poziții puternice adânci. Acesta este stilul predat la Tulane Karate Club.

Shotokan este compus si el din două Kanji diferite: Shoto, care înseamnă “briza pin” și kan, înseamnă “locul”, astfel Shotokan înseamnă “locul de Shoto”

“Adevărat karate este aceasta: că în viața de zi cu zi să fie instruit mintea și corpul și dezvoltat într-un spirit de umilință, și că, în momente critice, o să fie dedicată în întregime pentru cauza justiției.”[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”25″][dt_fancy_separator][ultimate_spacer height=”25″][dt_blog_posts_small columns=”3”][/vc_column][/vc_row]