Antrenamente Judo

Începând din data de 11 Martie au loc antrenamente de judo pentru copii, sub conducerea lui Alex Ciobanu, centura neagră in Judo.

Antrenamentele se vor desfăsura  în zilele de:  luni, miercuri și vineri de la orele 14:30 – 16:00

Antrenament -judoAntrenor copii Judo – Ciobanu Alexandru

Centura neagră si maestru al sportului, practica de 16 ani de Judo,  fiind activ 6 ani Lotul National acumulând aproximativ 56 medalii pe toata durata carierei.

Palmares:

– campion national individual si pe echipe, in jur de 25 medalii;

– dublu campion balcanic;

– loc 7 campionate europene loc 7 campionate mondiale;

– vice campion national la sambo;

– multiplu medaliat pe etape la cupa mondiala , cupa europeană si grand-prix.

 

Despre Judo

Judo este un sport care ofera o educatie excelenta copiilor, nefiind deloc costisitor.

Judo este mai mult decât un sport, este un stil de viata. Copiii pot învata rapid cum să se apere în fata agresiunilor de la scoala. Unele scoli din Marea Britanie au introdus aceasta disciplina în programa scolara, având un efect foarte pozitiv asupra copiilor. Judo canalizeaza energia negativa în antrenamente si stimuleaza auto-controlul.

Acest sport poate fi practicat atât de baieti, cât si de fete de toate vârstele, cât si pentru persoanele cu dizabilitati, care vor deveni mult mai încrezatoare în fortele proprii. Judo se preda treptat, iar fiecare progres este recompensat. Spatiul în care se practica disciplina este unul controlat, iar atmosfera generala este una de prietenie si respect. Se întâmpla foarte rar ca un judoka sa nu îsi accepte înfrângerea cu demnitate.

Judo este si un sport foarte solicitant, consumând un numar mare de calorii. Toti muschii corpului se vor dezvolta armonios, iar forta si îndemanarea copiilor vor creste.
Judo a fost creat în 1882, în Japonia. Scopul sportului este destabilizarea adversarului și trimiterea acestuia la pamânt printr-o serie de procedee specifice. Judo interzice loviturile cu pumnii sau picioarele îi atingerea fe?ei oponentului de pe tatami este interzisa. De asemenea, orice fel de accidentare intentionata provocata adversarului este penalizata.

Judo a fost primit în programul olimpic în 1964, la Tokyo, iar de atunci, cu exceptia Jocurilor din 1968, a fost prezent la toate editiile. România are o singura campioana olimpica la Judo, Alina Dumitru, care s-a retras de curând din activitate.
În România sunt peste 150 de cluburi afiliate federatiei nationale de specialitate unde poate fi practicata aceasta arta martiala.

Costurile urmarii cursurilor nu sunt ridicate, iar singurul echipament necesar este un kimono, care are un pret de cel putin 100 de lei. Judo este un sport care se practica descult.

Cei mai cunoscuti judoka romani sunt: Croitoru Adrian, Moise Laura Moricz, Dumitru Alina, Aluaş Dinea Ioana, Andreea Chitu, Corina Caprioriu.

 

 

2 Comments

  1. Bună ziua doresc detalii despre antrenamentul de judo și program deoarece am 3 copii din care 2 băieți gemeni de 8 ani și fetița de 12 ani . Multumesc frumos

    • Buna seara,

      Din pacate nu mai avem ore de Judo. Puteti incerca pentru copiii dumneavoastra varianta antrenamentelor de BJJ, stil asemanator cu Judo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment