X

Grand Master Carlos Gracie

Carlos Gracie s-a nascut pe 14 septembrie 1902 in Belem du Para, Brazilia. A fost primul baiat al lui Gastao Gracie, din cei 8 copii. Carlos fiind primul care a luat legatura cu radacinile BJJ-ului (Jiu-Jitsu Japonez)

Era un baietel micut de statura pentru varsta lui, dar extrem de energic si cu o personalitate foarte puternica. Fiind hiperactiv, tatal sau l-a dus sa inveta jiu-jitsu de la Count Coma (cu numele real de Misuyio Esai Maeda, care era un reprezentat al jiu-jitsu-lui/judo, trimis de Japonia in Brazilia sa arate lumii arta Jiu-Jitsu-lui), in speranta ca isi va mai pierde din energie.

Acesta a acceptat provocarea de a-l invata pe tanarul de 15 ani arta Jiu-Jitsu. Timp de 3 ani s-au antrenat aproape continuu, cu mici intreruperi, datorate necesitati lui Maeda de a calatorii. In 1921 familia Gracie a fost nevoita sa se mute in Rio de Janeiro deoarece intrase in faliment, fiind ultima data cand Carlos isi vede maestrul.

Acesta s-a separat de tatal sau, si a inceput sa aiba diverse locuri de munca prin care isi castiga existenta. In timp ce lucra in Rio s-a intalnit cu un prieten din Belem do Para, care de asemena se antrenase cu Maeda, acesta invitandu-l sa antreneze impreuna Politia Speciala,

Destul de rapid a inceput sa stranga destui bani incat sa-si deschida propria academie de Jiu-Jitsu, in 1925. Pentru a realiza acest lucru si-a chemat fratii, pe George si Helios, sa il ajute.

La inceput acesta si-a invatat cu sarguinta fratii, de asemenea si-a promovat academia prin organizarea de lupte impotriva altor stiluri comune in Rio de Janeiro, cum ar fi capoiera, box si wrestling. Echipa sa fiind compusa din el si fratii sai.

De-a lungul anilor Carlos a inceput bazele altor afaceri, pentru care trebuia sa calatoreaca frecvent. Acesta lasand academia pe mana fratelui sau mai mic Helio. Pe langa academia din Rio, acesta a mai deschis academii in Fortaleza si Ceara.

Lui Carlos mereu i-a placut sa studieze indeaproape comportamentul uman si fiziologia acestuia, si de-a lungul anilor de studiu, a lansat celebra Dieta Gracie, care este folosita cu succes si in ziua de azi.

Chiar daca Carlos a stat destul de mult departe de academia din Rio acesta nu s-a rupt complet de sport, si-a sustinut din colt fratii la aproape fiecare lupta din cariera lor. A fost privit drept maestrul lor pe toata perioada vietii sale.

Carlos a murit in 1994 la 92 de ani, A avut 21 de copii, din mame diferite, 11 dintre ei au primit centura neagra in jiu-jitsu, chiar de la el. Iar 3 dintre baieti (Carlson Gracie, Gracie Rolls si Carlos Gracie Jr.) au ajuns legende BJJ pe merit propriu.
Vezi si filmuletul de arhiva despre Gracie jiu Jitsu:

Categories: Gracie Jiu Jitsu
admin:
X

Headline

Privacy Settings