X

Gracie Jiu Jitsu Academy – Rorion Gracie

Rorion Gracie s-a nascut in 1952 si este fiul cel mare al lui Helio Gracie. Este un practicant si instructor de jiu-jitsu brazilian, un membru important al familiei Gracie, si fondatorul UFC (Ultimate Fighting Championship). Rorion este si unul dintre putinii oameni din lume care detin o centura rosie in BJJ, de nivelul 9, obtinuta in 2003 de la tatal sau. Este considerat primul practicant, care a facut cunoscuta maretia jiu-jitsu-lui brazilian in Statele Unite.

Rorion a studiat la Federeal University of Rio de Janeiro, pentru 5 ani devenind licentiate in Drept. Dupa terminarea studiilor, luat cea mai importanta decizie din viata sa: sa se mute in Statele Unite, definitiv.

Cu doar 2000 de dolari in buzunar si visul de a face Gracie jiu-jitsu cunoscut in toata lumea, Rorion s-a mutat in sudul Californiei. Acesta a lucrat in domediul media si tv, iar in timpul liber, si-a pus cateva saltele in garaj si a invitat fiecare persoana intalnita, la o lectie demonstrativa de jiu-jitsu.

Intr-o zi, pe platoul de filmari, Rorion s-a intalnit cu regizorul Richard Donner si dupa o demonstratie de bjj, a fost invitat sa faca coregrafia scenelor de lupta pentru Mel Gibson si Rene Russo in Lethal weapon 1 si 3. Dupa aceasta reusita, publicatiile specializate in arte martiale, au ajutat sa raspandeasca vorba despre Rorion si sistemul sau brazilian de autoaparare . In 1988, Rorion a fost producatorul documentarului Gracie Jiu-Jitsu in Action, castigand popularitate la nivel international.

Cum popularitatea acestuia a crescut, cativa dintre cei mai proeminenti practicanti de arte martiale din tara, au venit la acesta pentru a lua lectii, recunoscand importanta includerii beneficiilor Gracie Jiu-Jitsu-lui, in propriile stiluri. In 1989 deja isi depasise cu mult capacitatea propriului garaj, avand 120 elevi care veneau saptamanal, si alte 80 de persoane, pe lista de asteptare. Prin urmare se decide si deschide Academia Gracie.

Dupa deschiderea academiei, a lansat prima serie de filme de instruire, “Gracie Jiu-Jitsu Basics”. Pana in 1993 a dezvoltat conceptul UFC. Roice, fratele sau intrand in octagon si demonstrand tuturor, o data pentru totdeauna, despre ce e vorba in Gracie Jiu-jitsu, ajungand campion UFC folosind doar tehnicile de baza din jiu-jitsu. Schimband lumea artelor martiale, pentru totdeauna.

In 1994, un mic grup de oficiali militari cu rang inalt, de la o unitate de elita a fortelor armate din SUA, l-au contactat pe Rorion si i-au cerut sa elaboreze un sistem de lupta corp la corp, bazat pe cele mai eficiente tehnici de Gracie Jiu-Jitsu. Rezultatul a fost Gracie Combatives, care a fost invatat de fiecare mare agentie federala si organizatia militara din SUA.

In 2011 Rorion Gracie a publicat “The Gracie Diet Book”, cartea cuprinzand strategiile alimentare din spatele performantelor remarcabile ale familiei Gracie.

Categories: Gracie Jiu Jitsu
admin:
X

Headline

Privacy Settings