X

BJJ – un instrument eficient în combaterea dependenţei

 

Abuzul de substanţe este dăunător pentru organism, atât din punct de vedere fizic dar şi emoţional iar recuperarea în cazurile de dependenţă este o mare provocare. Într-un momento critic, în carea-i nevoie de un ajutor în tratament, în afara medicamentelor, jiu-jitsu este un mod natural excelent pentru a te vindeca. Principiile BJJ, pe lângă activitâţile fizice, îţi dau forţa mentală şi fizică pentru a combate problemele de abuz de droguri sau alcool.

Motivator pentru sănătate

Atunci când te antrenezi pentru competiţii de BJJ, este esenţial să ai un echilibru optim între stamină, tehnică şi o mare varietate de mişcări la îndemână. Din aceste motive, abuzul de susbtanţe te va împiedica să ajungi la potenţialul tău maxim ca luptător.

În cazul în care ai de-a face cu semne de abuz de cocaină, de exemplu, cel mai probabil un vei fi în formă şi un îi vei putea face faţă adversarului. Dacă îţi doreşti să fii un competitor bun şi să te poţi mândrii ca sportiv, poţi să apelezi la diverse sucuri care te vor susţine şi să uiţi de droguri şi alcool. Deşi te antrenezi pentru rezultate pe termen scurt, antrenamentul de BJJ îţi îmbunătăţeşte condiţia pe termen lung, arătându-ţi beneficiile unei vieţi sănătoase.

Cură împotriva plictiselii

Primele câteva săptămâni şi luni din etapa de recuperare sunt grele pentru persoana dependentă, care trebuie să îşi refacă viaţa fără un element care o dată le ocupa o mare parte din viaţă. Cum este difícil de multe ori să îşi găsească un alt interés pentru ceva, în afară de droguri şi alcool, plictiseala este un mare duşman în vindecare. Cu destul de mult timp la îndemână şi cu relaţii benefice de construit, alegerea unui hobby cum este BJJ poate umple golul resimţit.

BJJ ajută la stabilirea unei noi structuri a vieţii, prin antrenamente, sesiuni de sparring şi competiţii. Aceste lucruri un numai că îţi vor ocupa timpul într-un mod productiv, dar îţi şi oferă ceva la care să te gândeşti în fiecare zi. Vei avea oportunitatea de a cunoaşte oameni noi, de a-ţi face alţi prieteni, cu care să împărtăşeşti un interés común.

Constructor de încredere

Recunoaşterea faptului că ai o problemă de dependenţă poate fi dăunătoare pentru nivelul de încredere şi respect de sine. Sistemul de centuri ca recompensă pentru progres va ajuta în reconstruirea încrederii de sine. BJJ îţi poate da sentimentul de scop care poate lipseşte, alături de motivaţia de a face o schimbare în viaţa ta. Dacă simţi că ţi-ai pierdut direcţia în viaţă, BJJ îţi poate da un motiv să te straduieşti să devii mai bun.

Sursa articolului: bjjee.com

Categories: Articole
admin:
X

Headline

Privacy Settings