Karate

Cuvântul Karate este o combinație a două caractere “kanji” (caractere chinezești): Kara, care înseamnă gol, și te, care înseamnă mână; astfel Karate înseamnă “mâna goala”. Adăugând sufixul “-crezi” (pronunțat “Daw”), care înseamnă “drum/cale”, Karate-do implică karate ca un mod total de viață, care merge mult dincolo de aplicațiile de autoapărare. În Karate-Do- ul tradițional, unul ar trebui să concureze și să depună eforturi pentru a excela împotriva celuilalt.

BJJ pentru copii

A.C.S AGON deschide prima clasă de BJJ pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani. Este sportul perfect pentru buna dezvoltare fizică și psihică a copiilor. Antrenamentele de Jiu Jitsu Brazilian nu implică lovituri, deși este un sport de contact bazat pe proiectări și lupta la sol.

Structura antrenamentelor va avea la baza celebrul sistem Anti-Bullying gandit si dezvoltat de Gracie Academy, in SUA

Jiu Jitsu Brazilian (BJJ)

se bazează pe ducerea luptei la sol şi folosirea tehnicilor articulare şi/sau a strangulărilor pentru a finaliza lupta. Ideea de bază este aceea că atributele fizice precum greutatea, forţa explozivă, alonja etc. pot fi mult mai uşor compensate prin tehnică  în lupta la sol. Deşi BJJ-ul se aseamănă cu Judo, date fiind originile acestor sporturi, în Judo regulamentul îl forţează pe sportiv să se axeze pe proiectări. În BJJ însă,  regulamentul îl  îndreaptă pe practicant spre lupta la sol.

Sumo

Din punct de vedere al structurii motrice, elementelor și procedeelor tehnice, SUMO reprezintă un ansamblu de elemente sportive și concepte – fiind în același timp un sport de contact de sine stătător ,– care pune accent pe procedee și tehnici executate în scopul scoaterii în afara suprafeței de luptă a unui adversar sau a determinării acestuia să atingă suprafața de luptă cu orice altă parte a corpului în afară de talpi.

Artele marţiale mixte sau MMA

Este un sport de luptă full contact, ce se desfăşoară în picioare, în clinci şi la sol şi permite folosirea de tehnici specifice lupte in picioare (striking), duceri la sol (takedowns) si lupta la sol (BJJ, Submission Grappling). MMA-ul este sportul cu cea mai mare crestere in popularitate din lume, fiind foarte dezvoltat la nivel profesionist dar si nivel de amator.

Kickboxing

Este un sport de luptă care se desfășoară în picioare şi nu permite continuarea luptei odată ce unul dintre combatanți a ajuns la sol.

În kickboxing  sunt permise tehnicile de lovire cu brațele, dar fără clinch-uri prelungite sau grappling precum în boxul tailandez. Loviturile de picior sunt foarte importante în kickboxing, acestea fiind bine punctate în competiții, însă și aici există restricții în funcție de probele de competiție.

Box

Este un sport complex ce pornește de la premisa simplă: învinge-ți adversarul fie prin lovituri eficiente pentru a câștiga prin sistemul de punctare, fie lovindu-l suficient de tare sau de mult pentru ca el să nu poată continua lupta. Totuși, sportul din spatele acestei premise este o artă autentică și implică, pe lângă o pregătire tehnică riguroasă, și multă muncă.

Judo

Este un sport care ofera o educatie excelenta copiilor, nefiind deloc costisitor.
Judo este mai mult decât un sport, este un stil de viata. Copiii pot învata rapid cum să se apere în fata agresiunilor de la scoala. Unele scoli din Marea Britanie au introdus aceasta disciplina în programa scolara, având un efect foarte pozitiv asupra copiilor. Judo canalizeaza energia negativa în antrenamente si stimuleaza auto-controlul.

Yoga

Pentru multi, este mai mult decat traditie, este un stil de viata. Unii considera yoga o cale spirituala, altii sport sau fitness, altii o identifica, mai mult sau mai putin ca pe o religie. Yoga este cee ce vreti voi sa fie, atata timp cat aduce un plus benefic in viata voastra.

In aceasta idee am decis ca este potrivit sa completam domeniul nostru de activitate cu ceva mai mult decat exotic, cu una dintre cele mai apreciate activitati de fitness, YOGA.