X

MMA

Antrenamente MMA

Antrenamentele de MMA sunt coordonate de George Stanciu. George sportiv cu peste 20 ani experiență în sporturile de contact și Artele Marțiale. Centura neagra Sei Budokai si centura neagră în Jiu-Jitsu Brazilian sub Xande Ribeiro. Cea mai importantă realizare de până acum în Jiu Jitsu o constituie un titlu de vicecampion European la Campionatul din Lisabona, 2011.

Ca antrenor si Team Lider MMA – Romania obtine doua de argint la Campionatul Mondial de MMA, si una de argint la Campionatul European de MMA, ambele sub egida IMMAF, singurele evenimente de MMA amator organizate în parteneriat cu UFC.

Antrenorul grupelor de începători și intermediari este Ștefan Duminică. Stefan este un sportiv sportiv cu rezultate în numeroase competiții de grappling, dar și în competiții de MMA Pro. De asemenea, clasele de dimineață sunt coordonate de Cristi Iorga. Cristi Iorga este unul dintre cei mai importați sportivi pentru MMA-ul Românesc. Sportivul deține centura neagră în BJJ, sportiv cu numeroase victorii în competiții internaționale pentru amatori, iar în momentul de față campionul lightweight al celebrei gale Heroes.

Împreună cu George, Ștefan și Cristi veți lucra atât în picioare cât și la sol, veți pune la punct strategii de luptă pentru MMA și veți putea dezbate și eficiența unor anumite atacuri sau apărări într-un cadru foarte deschis și prietenos.

Echipament necesar

Echipamentul poate să fie cumparat pe parcurs.

  • Mănuși box (mărimea 12 o.z.)
  • Mănuși MMA cu extra strat
  • Tibiere specifice pentru kicboxing
  • Pantaloni scurți (fără fermoare și buzunare)
  • Tricou de sport
  • Proteză dentară

Prezentare MMA

Mixed Martial Arts sau MMA este un sport de luptă full contact. Acesta se desfăşoară în picioare, în clinci şi la sol şi permite folosirea de tehnici împrumutate din alte stiluri de luptă. MMA-ul îmbină o serie de sporturi precum Muay Thay, Box, Karate, Jiu-jitsu Brazilian (BJJ), Wrestling, etc. În Arte Marțiale Mixte găsim o uniune între stiluri. Fiecare artă marțială compune un întreg care transformă sportul într-o artă marțială complexă.

MMA-ul este un sistem de pregătire complet care dezvoltă o multitudine de elemente. Viteza de reacţie, forţa izometrică, agilitatea, flexibilitatea şi echilibrul. Beneficiile acestui sport includ îmbunătăţirea stării de sănătate, a echilibrului interior şi a coordonării minte-corp. Mediul în care se practică este condus de disciplină şi respect pentru ceilalţi.

Bruce Lee spunea că: „cel mai bun luptător nu este un boxer, un luptător de karate sau de judo. Cel mai bun luptător este acela ce se poate adapta oricărui stil”. Regulamentul Artelor Marțiale Mixte este unul destul de permisiv. Totuşi, de reţinut este că, în prezent, pe scena artelor marţiale mixte majoritatea luptătorilor ce posedă centuri de campioni MMA la categoriile lor de greutate sunt deţinători de centuri negre în jiu-jitsu brazilian.

Artele Marțiale Mixte în România

În România MMA-ul s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 7 ani, începând cu primele gale profesioniste de profil, cea mai cunoscută fiind promoția Strike FC, deținută de americanul Tod Medina și culminând cu promoțiile UFT, BCT, RXF și recent promoția Superkombat.

Cei mai cunoscuți luptători profesioniști români de MMA sunt: Alexandru Lungu, Ion Pascu, Valentino Petrescu, Tolea Ciumac, Mihai Simion, Nicolo Bonati, Adrian Preda, etc.

In 2013 s-a format comitetul de inițiativă RMMAF în scopul dezvoltării la nivel amator a MMA-ului sub auspiciile Ministerului Tineretului și Sportului prin cererea de recunoastere înaintată de Clubul Sportiv AGON prin George Stanciu.

2015 s-a înfiintat Federația de Arte Marțiale Mixte – MMA, organizație non-profit înființată în scopul promovarii exclusiv a sportului MMA în România sub egida IMMAF (Internațional Mixed Martial Arts Federation).

 

Mai multe informații despre MMA:

X

Headline

Privacy Settings